skip to main | skip to sidebar Apie tai, kas skanu ir sveika… Šiandien – pirmoji Tavo likusio gyvenimo diena. Kodėl nepradėjus jos kitaip? 2009 m. lapkričio 20 d.,penktadienis Sviestinių sausainių puokštė arba sugalvotos gėlės Jau senokai buvau nusižiūrėjusį šią Forelle idėją – sausainių puokštę. O pagaliau ją iškepti paskatino pažadas artėjant kolegos gimtadieniui – „nepirkit gėlių, aš ką nors sugalvosiu”, mėstelėjau atsisveikinadama. Vėliau bendradarbis prisipažino, kad tylomis pagalvojo – na nieko sau, kaip galima „sugalvot” gėlių 🙂 Kadangi čia svarbiausia vaizdas, o ne sausainių įmantrumas, naudojau lygiai tą pačią sviestinių sausainių tešlą, kaip originaliame recepte. Keletas pastabėlių kepimo eigai: * neįgudusioms rankoms siūlau nekočioti tešlos labai plonai * jei turite galimybę, rinkitės didesnes formeles – gražiau atrodys * kuo spalvinsgesnės karamelės taipogi pasitarnautų gražesniam puokštės vaizdui * kotelius-pagaliukus reikia įsmeigti prieš kepant sausainius * optimaliausia sausainius išdėlioti išilgai abiejų skardos briaunų, per vidurį paliekant pagaliukus – kitaip skardoje telpa labai mažai sausainių * jei smulkinsite karamelę rankiniu būdu (pvz. trupinsite peiliu), tai reikėtų pasidaryti iš anksto, nes užims nemažai laiko * būtinai kepkite ant kepimo popieriaus ir jokiu būdu nebandykite „nurauti” gėlyčių kol jos ne visiškai atvėso, nes visiškai atšalusi karamelė lengvai atlips Ir nors man gavosi toli gražu ne taip tobulai kaip Forelle, bet vis tiek tinka nudžiuginti mielus žmones. Išbandyta 😉 Posted by Ugne at 23.28 Reactions:   View Comments Labels: dekoravimas kepiniai dovanos 2009 m. lapkričio 19 d.,ketvirtadienis Keptų moliūgų ir obuolių desertas su vaniliniu jogurtu Kasdien pilkėjantis dangus ir žvarbi dargana vis dažniau masina prisėsti jaukiame kampelyje su puodeliu arbatos ir kokiu nors rudenišku gardumynu. Vienam tokiam vakarui puikiai tiks šis desertas, nes jį labai paprasta pagaminti ir tuojau pat, kol dar šiltas, suvalgyti. „Asmeniniam” desertui reikės: 1 šaukšto sviesto 1 šaukšto rudojo cukraus 100 g nulupto ir supjaustyto kubeliais moliūgo 1 nelupto obuolio, supjaustyto skiltelėmis 1 šaukšto išlukštentų ir sukapotų graikinių riešutų 1/4 arbatinio šaukštelio cinamono 1 šaukšto citrinos sulčių Šiek tiek vanilės eksptrakto 1 arbatinio šaukštelio medaus 125 ml (mažo indelio) natūralaus jogurto Padažui sumaišome jogurtą, vanilės ekstraktą, paskaniname medumi arba saldikliu. Keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame cukrų, truputėlį pakepiname ir suberiame moliūgą. Kepiname keletą minučių, tuomet suberiame obuolius, riešutus ir cinamoną. Dar šiek tiek pakepiname, nukeliame nuo ug […]
    Tinklalapio nuorodos:   www.blogger.com   www.skanuirsveika.lt     3.bp.blogspot.com   forellesreceptai.lt   4.bp.blogspot.com   2.bp.blogspot.com   receptai.iki.lt   gyvenimas.delfi.lt   vanelsas.wordpress.com   1.bp.blogspot.com   www.eatingwell.com   namudarkytoja.blogspot.com   kokonas.wordpress.com   receptai.skanuirsveika.lt   delicious.com   www.facebook.com   www.google.com   www.bloglines.com   www.netvibes.com   www.newsgator.com   add.my.yahoo.com